Allah s.w.t sayang kita ♥

Assalamualaikum ♥


Sesudah solat maghrib ni , mood aku rasa nak taip entry . Hihi . Hidup kita sering ada dugaan , kadang kadang kita menangis , frust , marah and blablabla . Kadang kadang kita lupa dengan Allah s.w.t , sebab tu Allah s.w.t bagi dugaan supaya kita ingat kat Dia , Allah s.w.t tak kejam kat kita pun

Diberikan kesedihan. Dengan kesedihan itu kita akan sering menyembut namaNya. 
Diberi kesakitan. Dengan kesakitan itu kita akan sentiasa memohon kesembuhan dariNya. ... 
Diberikan kesusahan. Dengan kesusahan itu kita akan menjadi redha. 
Diberikan kehilangan. Dengan kehilangan itu kita meminta yang terbaik dari Allah. 
Diberikan penderitaan. kerana hanya jiwa yang menderita akan selalu dekat pada Allah. 
Diberikan kemiskinan. kerana Allah mahu kita meminta kepadaNya. 
Diberi kehinaan. kerana Allah mahu kita mohon kemuliaan dariNya. 

Jadi jangan mengeluh , bersyukurlahh Allah menyayangi hambaNya :')

3 comments:

Mya said...

ya, kena selalu syukur :))

Ika Halim said...

@Mya
Yupss :)

nur farahain said...

Nice entri ! hye rakan blogger , ain dtg singgah sini dan komen, singgah lah blog ain
BLOG AIN DISINI
follow jugak,nak mintak klik LIKE : LIKE LIKE LIKE ;)

 
This blog Officially belongs to Ieqa Halim|Do not copy|Do come again dear blogger