Mexico diganti Filipina ? Why ? !

♥ Assalamualaikum 

Ada tak manusia yang suka lepak lepak makan potato chips tengok telenovela latin petang petang macam ieqa ? Bapak soalan kemain panjang , baca senafas boleh kojol -.- .  

#Marcelo & Lola :)
Akhirnya telenovela kegilaan Ieqa Halim dah berakhir , sobssobs . Menangis tak ikhlas dengan dua sedutan hingus cukup untuk menggambarkan perasaan ieqa ketika tengok ending telenovela yang superb best ! Macam Rosalinda pun ada muka si Danna Garcia a.k.a Lolita . Gorgeous sungguh , lagi lagi bila dia senyum . Penonton turut tersenyum . Mi amor 

#Sedih betul cerita Rosalinda ni :'(
Watak lelaki dalam Bella Calamidades yang ieqa minat is Nacho dengan Rene . Tak minat sangat Marcelo sebab dia tu handsome tahap maksima . Ieqa suka orang yang simple , manis mata memandang macam lelaki kecintaan ieqa tu . Hihi ;)


Yang comel tu Rene *bukan nama sebenar . Yang gagah serta macho tu Nacho *bukan nama sebenar jugak . Nama sebenar diorang , lupa pulak nak bekerja keras cari nama betul diorang . Tak mempunyai tenaga lebihan untuk buat kerja tak berfaedah tu . Hohh . 

Start minggu depan ada cerita baru untuk slot telenovela . Tapi yang ieqa tak puas hati ialah , kenapa ganti cerita Filipina ? Grr ganti lah cerita Mexico jugak . Hei ! Customer is always right ! Kata Haron Ajis dalam filem KL Drift Sampai Mati . Tipu . Huhh ! TV3 ada jawapan untuk ketidak puasan hati ieqa ni ? Buat aduan rakyat baru tahu ! :'(

#Start menaip entry sesudah tamat cerita Bella Calamidades . Tapi berhenti untuk makan , berfoya foya main badminton , pergi kedai usha usha barang , telefon yang tersayang . So baru sekarang publish -.-

10 comments:

SHAFIQ HASHIM said...

Sy Pun Ikut Cerita Bella Tu..Best..Berbanding Cerita Indon yg Banyak Xlogik..Lepas Nie, Malaysia Boleh Tukar kpd Filipino Sbb Siaran 2 Jam Drma Filipino..

shafiq said...

haha , ingat kan x ramai yang minat , rupa2nya ramai gak yang minat citer nih .

hahaha , btw , 2 owg pompuan yang gedix tu memang menyampah . x ingat dah nama apa .

*zafirah elfishy* said...

Cerita ni boleh la tahan..heroin dia lawa^^,hero dia kureng sikit.hahaa..
p/s:jenguk blog fira boleh?:)

zuzu said...

Laaa~~ dah tamat ka cita nie? *sob sob

tak berpeluang nak tengok, its okay kat tonton pown boleh tengok..=)

btol2, knapa tak ganti dengan drama mexican jugak..grrrr..

Yuyu Ashari said...

tol2, tak puas ati sebab dia gntikan ngan cite filipina ! kite kurg minat ngan cite filipina ni. kite rase, nacho sepulohratus kali macho drpd marcelo !

IEQA HALIM said...

SYAFIQ HASHIM

betul betul , cerita indon tu banyak sgt tak logiknya . Tak suka cerita filipina :'(

IEQA HALIM said...

syafiq

uish ! minat sgt , lagi2 bila bergelar penganggur takda kerja . Silvana dgn Priscila tu mmg gedik . nyampah ! :p

IEQA HALIM said...

*zafirah elfishy*

Tu lahh , hero dia kalau ganti Nacho tu kan best . Hihi . Nanti ieqa jenguk okay ;)

IEQA HALIM said...

zuzu

kan . . tak aci lah cerita filipina 2 jam :'( Rugi woo tak tengok last :p

IEQA HALIM said...

Yuyu Ashari

Yess ! Setuju sangat ! Nacho lagi handsome ;)

 
This blog Officially belongs to Ieqa Halim|Do not copy|Do come again dear blogger