Pabila bosan | Kuiz teka kuih tradisional

Assalamualaikum ♥


Hallo ladies and gentlemen sekalian di alam fana dunia blogger yang blablabla . Semput , menaip sambil bercakap , huahuahua . Takda sesuatu yang menarik yang terjadi hari ini , cuma budak budak bergaduh sampai menangis sebab berebut penutup tupperware , basuh berak budak budak , mandikan budak budak , tengok budak budak , marah budak budak sebab kacau ieqa tengok Bella Calamidades . Ahh aktiviti yang sama setiap hari kecuali sabtu dan ahad . Public Holiday . Ahak ahak ahak . Nak bagi kuiz mencabar minda jap . 
Cara menggoreng kuih ini : buat bulat kecik kecik , leperkan and buat lubang ditengahnya macam donat tapi bukan donat . Haa fikir fikir ! Tanya mak ayah korang cepat !

HINT : Kuih ini digoreng . Kuih ini warna gelap . Kuih ini pakai gula merah kalau tak , tak jadilah kuih ini . Kuih ini kuih tradisional .
Sapa jawab dulu + betul akan dinobatkan sebagai WINNER . Ieqa promote blog sampai ieqa rasa dah tak kuasa nak promote . Suka ? Kalau tak suka takpa lah mesti ada jugak orang yang suka kerja amal ieqa nih . Haha , kalau ieqa dah berduit nanti hadiah menarik lah pulak topap ke , baju ke , maivi ke , mersedis ke . Hamboi macam kaya nau je kan -.-

Okay lah selamat berfikir ;)

5 comments:

aku HaniAsyira said...

telinga keling... hahaha.. betul ke nama dia?? peniram kot.. kah.kah.kah

Nabila Medan said...

Kuih Deram ek? haha xD

♥ Ieqa Halim ♥ said...

aku HaniAsyira : Ciss betul lahh . Tahniah ;) Haha

Nabila Medan : Yea ! Betul jugak . Tapi tak biasa dengar kuih deram . nih pun baru search google kuih deram tu apa , Haha . Tahniah ;)

Maya Diana said...

dah ada yg menang nih....


jemputan khas:Para bloggers yg kiut miut semua....apa kata share N3 u olls kat web ni RakanBlog . Meningkatkan trafik dan follower blog u olls.Rangkaian bloggers Malaysia.TERHANGAT DAN SEGAR DARI LADANG....hehehehe

♥ Ieqa Halim ♥ said...

Maya Diana : wahh thanx share . Best nih ;)

 
This blog Officially belongs to Ieqa Halim|Do not copy|Do come again dear blogger