Hari diabetes + Tabiat manusia

Assalamualaikum ♥

Hai hai omey omey dan encem encem semua ! Ieqa baru balik dari Hari Diabetes , temankan ibu je . Best tau ! Ramai orang , bukan penghidap diabetes je . Budak budak sekolah pun ada . Merentas desa 3 kilometer ! Ada bran ? Eh , ada ke yang tak tahu diabetes tu apa ? Meh sini ieqa bagitahu , diabetes atau nama biasanya adalah kencing manis ! Haa , jangan makan benda manis manis tau , nanti kena diabetes sapa susah ? Sendiri lah susah . Haha ! 

Apa kena mengena tabiat manusia ? Haha , act tadi time syok merentas desa segala bagai halangan dihadapan . Ada dua orang mamat melintas mendahului ieqa . Macam kembar , siap dengan spek RayBan yang ohsem tuh , beg SAG lagi . Memang kegilaan remaja masa kini . Termasuklah yang tengah menaip ni . Suka sangat ikut trend yang tak ketahuan puncanya itu . Hurm -.- 

Yang peliknya , nak merentas desa je kot ! Yang dress up macam nak pergi town tuh buat apa . Bergaya tak kena tempat lah toqq . Tangan pulak asek usap usap rambut . Tahu lah encem , tak payah lah 24 jam dok rapi rambut kan . Haha . Apa laa . Perempuan pun ada la tabiat tabiat pelik , termasuk jugak si tukang taip ni . Kejap kejap tangan gatal betulkan tudung , nak kelihatan anggun 24jam kan . Hihi . 


Ouh , dah lah . Malas cerita , korang sendiri pun tahukan tabiat tabiat aneh nih . Hurm , biasalahh . Mana ada manusia yang sempurna kan . Huhu . Haa dekat majlis tu jugak ada cabutan bertuah . Ieqa dengan ibu dapat Hand Sanitizer sorang satu . Brand Pureen , best bau dia . Macam baby gituu . Auumm ! Hihi . Ada yang dapat basikal , TV plasma , hamper . Yang paling tak boleh blah , pen sebatang . Haha . Kesian kot ! :')
Sijil penghargaan pun dapat jugak ! Hikhik .

Then bila dah dapat semua yang penting penting , ucapan YB kat dalam dewan ieqa dah tak peduli . Terus call ayah suruh amek . Tapi ayah datang lambat . Grr !

Apa pandang pandang ! -.- 
Dengan hujan segala bagai , seluar basar kuyup . Plan lepas acara ni nak pergi SINI and Mydin kat Ayer Keroh . Tapi dibatalan sebab pakaian dah jadi tak senonoh . Haha . So sekarang melepak di rumah jelahh . 
Okay lah . Babai readers . Thanks luangkan masa untuk baca entry ini . Nah hadiah sikit , KLIK !

3 comments:

AriF FaZDiLaH said...

diet..diet.

shiema sufian said...

alaaa omei omei. mesti penat kan merentas desa =='

♥ Ieqa Halim ♥ said...

AriF FaZDiLaH : Rasa kurus dah sekarang nih ! Best woo ;)

shiema sufian : Penat sangat kak shiema ;'(

 
This blog Officially belongs to Ieqa Halim|Do not copy|Do come again dear blogger