Tutorial | Image with link

Assalamualaikum ♥

Maaf dengan tajuk yang buruk . Haha . Tak tahu nak panggil apa .
Btw , ini for newbie sebab blogger yang dah bertahun tahun berblog mesti dah tahu kan ~

Dashboard > Posting > New post 

Pilih gambar dulu !

Okay dah buat ? Then pergi COPY link yang korang nak link kan dengan gambar . Paham ? -.-


#klik kalau tak berapa nak nampak :)

Then , klik gambar yang dah dipilih tadi and klik LINK

#tak nampak ? Klik lahh
Selepas itu , korang PASTE la link yang korang dah COPY tadi


Dah PASTE ? Then tekan OK kat bawah tu .

Siap ! Test la test la . Ngee ~

3 comments:

CINTA UNTUK KITA said...

nk test la nnti.. mmg tak reti pun.. hoho ;p

mrs.PROandKONTRA said...

thanks ieqa..ngeeee~

Ieqa Halim said...

CINTA UNTUK KITA : cuba jangan tak cuba :)

mrs.PROandKONTRA : Samesame :)

 
This blog Officially belongs to Ieqa Halim|Do not copy|Do come again dear blogger