My baby boo

Assalamualaikum ♥

Yayy ! ieqa gorgeous updated blog ! Bhaha *hakikatnya ieqa seorang yang happy
Jaga budak yang mengada ngada adalah sebahagian dari kerja ieqa sejak habis SPM tahun lepas . Tapi tak lahh sehebat rakan gorgeous ieqa yang boleh jaga segerombolan bebudak kat taska :)
Ieqa just jaga 2 orang budak je , sebab ibu ieqa bukan lahh nak bukak taska . Ibu cuma jaga bebudak untuk teman dia kat rumah . Sekurang kurangnya happy laa jugak walaupun kat rumah takda astro ceria .

Kadang kadang ibu menyebelahi bebudak tuh ibarat ieqa nih langsung takda pertalian darah dengan ibu -.- *statement melampau gilakk . Cehh begitu mendalamnya kasih sayang ibu terhadap anak anak jagaannya .
Tapi bila bebudak tu semua balik , ieqa dengan adik pulak pengganti bebudak tadi . Rasa macam diperkotak katikkan pulak -.-' Haha mana ada ibu tak sayang anak dia yang original kann ! :)

Hasil menjaga budak budak mengada ngada tu ? Alhamdulillah , dengan murah hati serta berperasaan awesome ibu bagi gaji ieqa 50 hengget sebulan . Haha , kalau ada keluarga nak tanggung memang tak cukup lahh . Tapi disebabkan ieqa lebih suka berfoya foya seorang diri , alone . So , 50 hengget tu cukup dahh :)
Tapi seronok kot jaga bebudak tuh , mungkin sebab diorang sama mengada ngada macam ieqa *padan muka
Diorang bergolek , ieqa golek . Diorang fight , ieqa fight jugak :p *kalau boleh nak 'Fire' macam otomen 

And the main point of this entry *membajet omputih ieqa memang sayang gilakk kat bebudak tuh . Rasa macam nak angkut tidur sekali malam malam *mak diorang tak bagi laa . Hekhek . 


#Nak buat peace tak jadi :p
#bajet koboi :p
#Dalam rumah melaka at Perigi Hang Tuah yang  beberapa
 langkah dari rumah ieqa :D
#Rawr ! Angry bird ~ :D


Act , ibu jaga 2 orang tapi  Echa ni je yang agak 'ghairah' bila tengok camera and suka pose macam macam . Huuhee . Yang lelaki tu nama Iqram , agak pemalu budaknya :p So ieqa nak tanya , comel tak ? Bhaha , bagi ieqa memang comel . Korang belum jumpa face to face lagi :)
Hey , bagus tau jaga bebudak nih . Berlatih untuk jaga anak sendiri nanti , wuuhee bestnya ada anak sendiri :')
Okayy lahh . Baibai semua :)

2 comments:

-Incek Fik- said...

wahhh! boleh jadik babysitter ni :)

comel budak tu, kirim salam kat beliau yea~

♥ Ieqa Halim ♥ said...

hehe okayy :)

 
This blog Officially belongs to Ieqa Halim|Do not copy|Do come again dear blogger