Jadilah Blogger awesome!

Assalamualaikum ♥

Hello bloggers ! Okay actually , ieqa memang tak ada idea untuk menaip apa apa pun hari ni . And ieqa dah cuba cari idea dari pagi tadi lagi sampai sekarang ieqa still tak ada idea nak taip pasal apa . 
Okay , so sekarang ieqa nak try lahh kongsi some tips for new bloggers atau nama comel serta gebunya NEWBIE .

Hari tu ieqa dah kongsi sikit pasal tips untuk comelkan blog . KLIK kalau nak baca . 
Okay , now ieqa nak kongsi tips untuk buat blog korang lebih disenangi para readers .
 
First thing yang boleh dianggap penting lahh jugak is kekemasan . Yeah , memang blog ieqa pun tak lahh kemas sangat tapi boleh lahh kann :') Tapi kekemasan blog ni , cuma dihadapi oleh sesedikit blogger je . Sebab sekarang , dah ramai newbie ni pakai blogskin or template yang dah siap di edit . Tinggal donlodd je kennn :D

Heyy , kemon kemon bebeh ! Jangan fikir pakai blogskin je mampu dapatkan kekemasan yang ideal . Yang guna Simple template pun boleh tauu . Jangan biar pemikiran macam tu menguasai korang , korang kena positive ! Tengok blogger otai Ben Ashaari , Lyssa Faizureen , Yuyu Zulaikha , Maria Elena and so on . Diorang tak pakai blogskin pun . Yang penting cara penulisan korang ! *dah macam penceramah bebas :p

Adakah korang rasa hebat bila meng-post entry yang berbaur ganas ? macam maki maki semua tu , not nice bebeh ! Try something yang best like kalau korang marah gila kat minah/mamat . Korang post lahh entry macam kata kata hikmat ke or perli perli manusia itu dengan kata kata yang sopan tapi menyengat ! yang mampu membuat korang rasa 

"Lalala seronoknya ~"

Itu lagi baikkan daripada korang post

"Heyy wanita ! Kau ingat kau tu cantik lagi daripada aku ke ? Please eh , jangan nak gatal sangat dengan pakwe orang!"

Dan dapat komen dalam hati para readers

"Pehal minah nih ? Pasal jantan pun bergaduh . Entah apa apa entah :p"

Haha , nampak takk permainan dia ? Wengweng ~
I'm telling the truth and ieqa tahu semua blogger tak ada dah post entry entry macam ni . Just mungkin segelintir sahaja . Ieqa kongsi semua bukan nak bajet blogger hot or what . I'm just nak community blogger lebih dihormati orang ramai . And lebih menunjukkan yang blog bukan tempat untuk curah perasaan je . Tapi blog adalah medan untuk berkongsi idea , pendapat and macam macam . Happy blogging readers :)


6 comments:

Eza Boom Boom said...

tips berguna ni. Eza pun guna simple template aje :)

yuyu Zulaikha said...

^^ suka suka !

♥ Ieqa Halim ♥ said...

hehe ,see takda penghalang untuk terus maju kan Eza Boom Boom :D

Kak Yuyu suka ? Wengweng ieqa lagi suka :D

Lyssa Faizureen said...

HEHE . Tetiba nama Lyssa tertempek dalam entry ni ? muahaha .
*Tak suka pakai blogskin . Opss!

♥ Ieqa Halim ♥ said...

Lyssa Faizureen : Sama la , sebab ieqa rasa blogskin tu terlalu simple sampaikan menyusahkan :p

Nama kak lyssa n kak Yuyu ada sebab korang kan blogger otaii . wengweng <3

Intan Wandalaara said...

hi..singgah baca enrty dan follow awak ;)

 
This blog Officially belongs to Ieqa Halim|Do not copy|Do come again dear blogger