Hantu peliks

Assalamualaikum ♥ 

Korang semua percaya dengan "Hantu" ? Ieqa percaya sebab , syaitan itu ada . And syaitan boleh jadi macam macam termasuk jadi jelmaan yang hodoh + menakutkan . Itu pendapat ieqa . Tapi sekarang ieqa nak cerita tentang hantu hantu melayu ni .
Kadang kadang bila fikir pasal hantu , kelakar pun ada sebab

Kenapa hantu keluar malam je ? Sebab suasana yang gelap + suram senang untuk takutkan manusia ? 
Kenapa hantu ada bila tempat sunyi sepi and tatkala manusia berseorangan ?
Kenapa hantu mesti hodoh ? 
Kenapa hantu tak terbang waktu siang then terbang kacau orang kat Pavilion ke , Dataram Pahlawan ke , Jusco ke ?
Kenapa hantu tak kacau manusia yang tengah sibuk membeli belah kat Jonker Walk ?

Atau mungkin ada jugak yang terjadi tapi tak disiarkan dalam tv *rasa macam wartawan Seekers pulak -.-
Haha , kalau ada lah hantu macam potianak ke apa ke kat dalam shopping mall . Lebih sanggup ieqa duduk rumah baca buku :)

3 comments:

.........cP~ said...

Haha. Saya tak tau saya ni jenis percaya tak. Sebab saya penakut. kuikui.. Tapi, syaitan memang ada dan akan buat apa saja nak sesatkan manusia kan? Sebab tu mungkin dia menakutkan kita dengan imej hantu. Sebab kita patut takut pada Allah bukan pada hantu kan?

Tapi, tetap seram sejuk kalau ke bilik air malam-malam. Haish...

azam said...

hantu moden......hahaha

♥ Ieqa Halim ♥ said...

Huhu , tu lahh . Takut hantu , taat pada Allah . Itu lah yang sebenarnya :D sebab kalau tak takut tgk hantu , mmg takda perasaan -.-

Haha , mmg moden nak rebonding rambut kot :p

 
This blog Officially belongs to Ieqa Halim|Do not copy|Do come again dear blogger