Pasar malam ? Tak kelass lahh !

#Assalamualaikum


Ada tak yang awal kemain kutuk yang Ieqa ni bajet tak pergi pasar malam ? Hohh , it's okay dah maafkan pun . Akceli , itu adalah pemikiran Ieqa time kecik hinggalah tingkatan 2 . Memang bajet hot budak town betul masa tu *bengong aku ni . Mungkin sebab dah dilatih macam tu , tu yang kerek nauzubillah . Memang Ieqa dilatih begitu , sebab dulu masa Ieqa kecit cinonet dulu . Ayah selalu cakap kat pasar malam tu ramai orang , rimas . And Syaitonirrajim suka tempat tempat yang boleh melalaikan orang macam tuh . That's why Ieqa pergi pasar malam boleh kira guna jari kaki je . Haihh , sampai sekarang pun macam tu jugak . Ayah tak pernah suka tempat tu .

Ayah pesan benda baik , tapi Ieqa lain pulak jadi . DULU ! Ieqa anggap pasar malam takda kelass , sebab ayah selalu bawak pergi Mahkota Parade , Jusco untuk beli apa apa . Tak pernah pun merasa pergi pasar malam . Itulah penyebabnya Ieqa ni bajet konon konon hot sangat duduk bandar . Tak main lahh pasar malam . eeww ~ *itu dulu sila jangan kutuk :D

Masa kecik dulu , mak sedara Ieqa memang geram sungguh lahh dengan Ieqa . Sebab bila diorang ajak pergi pasar , Ieqa cakap "What ? Pasar ? Apa kelasss ?! Orang beli baju kat Jusco okayy , KIKO lagi !" Haa itu ayat urban , ayat dulu dulu tak ingat lah cakap macam mana tapi lebih kurang macam tuh lahh Ieqa jawab . Sungguh tak sopan ! Ohh duniaa .


Tapi sejak dah dewasa sikit , and selepas tengok iklan Umie Aida pergi pasar malam beberapa tahun lepas sambil makan kerepek pisang . Ieqa sedar :') Huhh , sesungguhnya dulu Ieqa amatlah kerek gila potato . Ohh ngeri sungguh nak ingat balik peristiwa tu . Meruntun jiwa serta raga T.T

Dan sejak ada kawan kawan yang happening gilo cipan ni , Ieqa semakin liar ke pasar malam . Tak beli apa pun . Just survey survey gitu . Kalau ada yang berkenan minggu depan datang bawak duit hasil usaha merayu dekat ibu . Kalau nenek Ieqa datang lagi lahh syiok ! Suka sangat ajak pergi pasar , nenek banyak duit tuh yang sayang sangat tuh . Tanpa segan silu minta nasi ayam , popcorn , air jagung , apam balik yang kecit cinonet tu and so on . Konklusinya , Ieqa suka pasar malam yang jual banyak benda . Weehee tapi tetap tak suka dengan keramaian orang . Rimas -,-'

2 comments:

Hanis Nizam said...

Hahah , lama2 biaselah tu . Sebab dah tbiase sejak kecik :)

Ieqa Chilleos said...

@Hanis Nizam
huuhee , a'ah :)

 
This blog Officially belongs to Ieqa Halim|Do not copy|Do come again dear blogger