Budak 2 tahun digilis kereta .

Haihh . Assalamualaikum semua . Tadi aku baru lepas tengok berita , budak 2 tahun diGILIS kereta . DiGILIS ya ! GILIS ! Haa seram kan bunyik nya . Kejadian neh berlaku kat China . Budak tuh tengah merayau rayau dalam kawasan pasar . Then tiba tiba datang sebuah kereta and langgar beliau , bila budak tuh dah terbaring hampir dengan tayar belakang kereta tuh , kereta tuh berhenti . Maybe dia rasa macam langgar something kot . Aku ingat pemandu tuh nak turun and tengok keadaan . Tapi sebaliknya . Pemandu tuh teruskan perjalanan yang menyebabkan budak tuh di gilis lagi sekali . Tragiskan ? Menitis air mata aku tengok benda neh . Orang orang yang lalu pun hanya mengelak dari budak yang terkulai layu tuh . Ada kereta yang datang pun hanya menggilis kaki budak tuh . MUSTAHIL lahh kalau diorang kata diorang tak perasan ! Aku tak boleh terima !

At last , ada seorang cleaner yang tengah kemas kemaskan kawasan pasar tuh yang tolong alihkan budak tuh . Mak budak tuh terlamapau kecewa dengan masyarakat setempat yang ambil mudah hal hal macam neh . Sepatutnya kita sebagai manusia kena ada sifat belas kasihan . Cuba bayang kan satu hari nanti korang yang terbaring kesakitan , tapi orang lain hanya pandang dan pergi macam tuh jeh . NAK ?


Haihh ! Budak tuh sekarang neh koma kat Hospital kat China tuh . Sama sama lahh kita doakan keselamatan dia . Aminn

No comments:

 
This blog Officially belongs to Ieqa Halim|Do not copy|Do come again dear blogger