Mengapa bayar lebih ? Belilah dengan harga borong

Yoyoyo ! Hey korang . Pernah dengar trademark kat atas tuh ? Haa , fikir fikir . Hoh lambat ! Aku pergi Mydin hari tuh . Tak beli apa apa pun . Just tengok perkembangan bangunan aku tuh jeh *Cehh ! . Aku neh pembeli berhemah tau . Tak percaya ? Tanya cashier tuh . Ngee ~

Jom baca apa yang aku taip neh . Kenapa kita kena jadi pembeli berhemah ? perkara utama untuk bergelar pembeli berhemah ialah memilih barangan yang . . *sila abaikan huraiannya :O

Berpatutan
Sebab tuh lah perempuan kalau shopping lama . Diorang tengok harga yang paling berpatutan . DAN perempuan selalu pergi shopping time ada sale kan kan ? Tengok ! Betapa jimatnya perempuan :D

Berkualiti
Kadang kadang tak kisah lah sesuatu barang tuh mahal mana pun yang penting berkualiti kan ? Selalunya lelaki yang bersikap macam neh *tak semua lahh kan  . Sebab selalunya perempuan lebih focus kepada sesuatu yang comel , menarik tak kisah lah mahal ke murah . Kalau murah Alhamdulillah ! :)


Sangat sangat perlu
Beli lah barang yang betul betul anda perlu . Jangan lah kalau buruk sikit jeh almari tuh , terus nak tukar baru padahal boleh baiki sendiri . Kalau boleh buad sendirikan jimat . Kan kan ?

Berfaedah
Buad apa upah orang buad swimming pool belakang rumah kalau sebenarnya anda tuh tak pandai berenang dan takda sesiapa pun yang akan mandi kat situ . Anda buad pun sebab nak ikut jiran sebelah . Ada manfaat ke swimming pool tuh kat situ ? Membazir jeh .

Yang mana ya ?

Teh sabah ! Murah murah :D

Muka yang agak letih setelah merayau dalam Mydin :p

#Sekian#


No comments:

 
This blog Officially belongs to Ieqa Halim|Do not copy|Do come again dear blogger